Basgitaarles, contrabasles en improvisatieles van Wiro Mahieu.

Het is mogelijk bij Wiro Mahieu privëlessen contrabas/basgitaar en improvisatie-les te volgen. Woon je verder weg; ik geef ook graag via beeld-bellen les. Ook vocalisten, cellisten en gitaristen geef ik improvisatie-lessen. Ik heb daar een methodiek voor die overkomt en werkt! Tevens ben ik beschikbaar als pop en jazz band-coach.‚Äč

De lessen zijn voor iedereen vanaf ongeveer 6/7 jaar. Bij deze jonge leeftijd categorie zijn kleine, zogenaamde 'short-scale' basgitaren beschikbaar.

Ik heb ruim 30 jaar les gegeven in "Het Huis voor de Kunsten de Lindenberg" van 1988 tot 2019. Ik gaf daar basgitaar- en contrabasles en was tevens docent voor diverse pop en jazzgroepen. Enkele leerlingen waren/zijn meer dan 15 jaar trouw. Ook ben ik docent geweest op het ArteZ conservatorium te Arnhem van 2008 tot 2015 alwaar ik contrabas lessen verzorgde plus ensemble lessen pop en jazz tot aan het laatste studiejaar of tijdens de 'master studie' na het behaalde bachelor niveau. Tevens gaf ik er ritmesectie lessen (piano/keys, basgitaar/contrabas, gitaar, drums/percussie) plus improvisatie lessen aan vocalisten en andere instrumentalisten.

Voor verantwoorde en degelijke lessen ben je bij mij in veilige handen. Dit wanneer je er bijvoorbeeld aan denkt om te beginnen met bassen of je niveau op te krikken. Ook heb ik de ervaring je voor te bereiden op een professionele muziekopleiding.

Vele nu bekende namen zijn je voorgegaan zoals: Job van Summeren (De Staat), Norman Samuels (Foxlane, hun nr Birmingham ( Peaky Blinders) per okt 2019 100K Youtube en 1.6 miljoen streams), Teun Creemers (Raad van Toezicht), Solon Carpay, Jeroen Kurpershoek (nu docent Lindenberg), Fedde Sappelli (Willy Vetsap), Paul Sips (nu ook uitstekende basgitaar reparateur met basgitaar-speciaalzaak: www.bassmatters.nl), Gregor Sonnenberg, Dion Nijland (nu docent ArteZ Arnhem) Jort Terwijn, Hanna vT, Marcus Rietveld, Joost Jacobs, Gilles van Miieghem, Julian Weijers, Bas Rietmeijer (mijn eerste leerling in 1988, helaas overleden in 2017) en vele vele anderen. Tientallen heb ik 'op vakopleidingen gezet'.

In band-coaching verband doceerde ik ook oa zanger-pianist Ruben Hein, upcoming zangeres Linde Schone en drummer Flin van Hemmen (nu in New York actief).

Door mijn ervaring weet ik wat nodig is om muzikaal te groeien.

Er kunnen allerlei speelstijlen en technieken aan bod komen uit de pop, rock, jazz (improvisatie), funk, fusion en aanverwante stijlen. Houding, timing, theorie en techniek en speelplezier zijn de basis ingrediënten om jou als bestaand en aanstaande bassist je eigen perspectieven te leren ontwikkelen en verbreden. Ik help je uiteraard ook met nummers die je met YouTube wilt meespelen. Het is ook mogelijk alleen improvisatie lessen te volgen wanneer je bv een ander instrument bespeeld of zingt. Mail me aub voor een proefles (die half geld kost) op wiromahieu@hotmail.com of bel 06-22484430.

De lessen kosten 40,- euro ex 9% BTW per uur, of 20,- ex 9% BTW per half uur; een les die je ook kan opnemen met audio/video. Je kan ook met 2 personen 1 uur of 0,5 uur op les komen, de kosten veranderen niet, die deel je dan.

Met vriendelijke muzikale groet,

Wiro Mahieu